Initiated by

We use cookies & scripts to analyse our traffic.

Accept
8 July — Curaçao

World Oceans Day: Art Challenge

"FUTURE GOALS" SLUIT TWEEDE JAAR AF MET MILIEUVRIENDELIJKE ART CHALLENGE VOOR KINDEREN

Het jaar 2023-24 van Future Goals is spectaculair afgesloten met een art challenge in het Maritiem Museum Curaçao. Basisschoolleerlingen van veertien scholen namen deel aan de challenge, met als grote prijs dat de winnende kunstwerken op billboards over het hele eiland worden vertoond.

Op 23 mei verzamelden 180 leerlingen zich in het Maritiem Museum Curaçao om hun creatieve plastic kunstwerken, gemaakt van PET-flessen, doppen en verpakkingsmaterialen te tonen. In teams presenteerden zij hun kunstwerken aan een jury van vertegenwoordigers van Sandals Resorts, Sandals Foundation en de Ajax Coaching Academy (ACA).

Elk team had slechts 60 seconden om de jury te imponeren. De grote prijs? Hun school vertegenwoordigen op één van de 14 gepersonaliseerde billboards, die onthuld zullen worden op World Oceans Day, op 8 juni. Met de billboards hoopt de Future Goals organisatie meer mensen te inspireren om zorg te dragen voor Curaçao en haar natuurlijke hulpbronnen.

“De Ajax Coaching Academy heeft een programma ontwikkeld op basis van haar kernwaarden, waarin kinderen leren om winnaars te worden. Vandaag zagen we het resultaat van twee jaar vormen van jonge kampioenen die begrijpen hoe onze acties de planeet beïnvloeden. "Hun kunst zit vol hoop voor een positieve toekomst,” zei Roy Lagendijk, voetbalexpert bij ACA. “We hebben ons gericht op hun creativiteit, het gebruik van materialen en de verhalen achter hun kunstwerk. “We zijn echt trots om al het prachtige werk en de verhalen hier vandaag te zien.’

Future Goals is een hands-on programma voor kinderen in groep zes van de basisschool, gerund door AFC Ajax, Sandals Resorts en Sandals Foundation. Het leert kinderen leiderschap, teamwork en veerkracht, terwijl het vissersnetten uit de oceaan en gerecycled plastic afval omzet in voetbaldoelen.

"De Future Goals Art Challenge is ontworpen om creativiteit, storytelling en innovatie bij studenten te stimuleren, terwijl het ook de gemeenschap inspireert om hun voorbeeld te volgen," zei Patrice Gilpin, Public Relations Manager bij Sandals Foundation.

Het Future Goals-programma, in samenwerking met Limpi Recycling, is een uniek initiatief dat voortbouwt op de liefde voor voetbal. Het programma leert kinderen niet alleen nieuwe levensvaardigheden, maar stelt ze ook in staat zorg te dragen voor hun omgeving. Sinds de start in 2022 hebben de studenten van 23 basisscholen - 63 klassen in totaal - deelgenomen aan een 8-weeks leerplan met lessen in de klas en op het veld, onder leiding van lokale Future Coaches die zijn opgeleid door de Ajax Coaching Academy.

Involukrá Bo Mes

Si bo tin algun pregunta tokante Future Goals, bo ke ta involukrá, o bo ta representando bo skol básiko, nos ke tende di bo!